Rechtsgebieden

Huurrecht

Met ingang van 1 augustus 2003 is het huurrecht ingrijpend vernieuwd. Allerlei belangrijke rechterlijke uitspraken zijn nu opgenomen in de wet. In essentie zijn echter de huurrechtregels op het gebied van woonruimte en bedrijfsruimte niet gewijzigd. Dat neemt niet weg dat het huurrecht veelal bestaat uit formele regels, die de verhuurder en huurder in acht moeten nemen. De huurder is nog steeds goed beschermd.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht zit complex in elkaar. Wanneer je als werknemer of werkgever geconfronteerd wordt met een probleem op de werkvloer, kom je al snel allerlei juridische problemen tegen. Te lang wachten leidt vaak tot vervelende gevolgen. Wat zijn bijvoorbeeld de consequenties van ontslag op staande voet? Wat zijn de rechten en verplichtingen in het kader van ziekte? Kan er nog een minnelijke oplossing worden bereikt of moet er geprocedeerd worden?

Personen- en familierecht

Het beëindigen van een persoonlijke relatie is een van de meest ingrijpende dingen, dat een mens kan overkomen. Naast alle emoties dienen zich vaak allerlei juridische problemen aan. Het maakt daarbij vaak verschil hoe de relatie is geregeld (huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract).

Rechtsgebieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *