Weet u hoeveel u uitgeeft aan eten en afhalen?

Vrijwel iedereen heeft in 2020 meer uitgegeven aan bezorgmaaltijden, begrijpelijk. Nu dat de restaurants gesloten moeten we wel thuis eten. En ik herinner me nog de voorraadproblemen die supermarkten hadden tijdens de eerste lockdown. Dus veel consumenten kozen ervoor om het merendeel van hun maaltijden te bestellen.

Nu het leven langzaam weer normaal wordt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u uw budget dienovereenkomstig kunt aanpassen. We laten u zien hoe u het juiste budgetbedrag voor afhalen en dineren kunt bepalen en geven u geld kunt besparen wanneer u bij uw favoriete restaurants bestelt.

Hoeveel moet u uitgeven aan eten en afhalen?

Het is moeilijk om een ​​exact bedrag te geven voor hoeveel u maximaal zou moet uitgeven aan afhalen, omdat dit grotendeels afhangt van de specifieke kenmerken van uw budget en financiële situatie. Over het algemeen zou uw voedingsbudget, inclusief boodschappen en uit eten gaan, tussen de 10 en 15% van uw inkomen moeten uitmaken. Gezinnen met meerdere kinderen geven mogelijk meer uit, dus maak u geen zorgen als uw percentage hoger is dan de aanbeveling.

Als u niet zeker weet hoeveel u aan eten uitgeeft, bekijkt u uw transacties van de afgelopen maanden en berekent u het percentage.

Manieren om te besparen op afhaalmaaltijden

Wilt u uw afhaaltraditie behouden, maar hebt u toch het gevoel dat u hier teveel aan uitgeeft? Hier zijn enkele tips om geld te besparen bij het bestellen bij uw favoriete restaurants:

Persoonlijk ophalen

Iedereen weet dat bezorgkosten een enorme toeslag op de totale factuur vormen, maar u realiseert zich misschien niet hoe groot het verschil eigenlijk is. Een bestelling van € 20 kan tussen de € 3 en € 5 meer kosten als je hem laat bezorgen.

Zoek naar specials

Plan uw afhaalmaaltijd rond restaurantspecials. Volg restaurants op sociale media om te zien wanneer ze kortingen geven of happy hour-specials. Vraag bij het afhalen van het eten aan iemand achter de toonbank wat de beste weekdeals zijn.

Sla het diner over

Dit klinkt betuttelend maar het avondeten is de duurste maaltijd van de dag, dus beter kiest u voor lunch als je uit eten gaat. Als je een paar keer per week maaltijden thuis besteld, gebruik er dan een voor het avondeten en de andere voor brunch of lunch.

Bestel catering

Als u met een groep mensen (op afstand) eet, kijk dan of het restaurant catering aanbiedt, wat misschien minder duur is dan het bestellen van individuele voorgerechten. Iedereen zal hetzelfde moeten eten, maar het is een geweldige manier om geld te besparen.

Meld u aan voor e-mails van restaurants

Zowel lokale als nationale restaurants hebben vaak e-mailnieuwsbrieven om extra kortingen te krijgen. Mijn favoriete Chinese restaurant stuurt me bijvoorbeeld constant e-mails voor 10 of 15% korting op afhaalmaaltijden.

 

Weet u hoeveel u uitgeeft aan eten en afhalen?